Person: Βλασόπουλος, Νίκος
Loading...
Email Address
Birth Date
Research Projects
Corporate body
Job title/Role
Φωτισμοί
Last Name
Βλασόπουλος
First Name
Νίκος
Name
Events as Creator
Events as Performer
Events as Contributor
Event
Πλάνητες
(Παράσταση, 2014) Απέργη, Πατρίσια
Την οδύνη των ξεριζωμένων σωμάτων παρακολουθεί κανείς και στη χορογραφία της Πατρίσιας Απέργη «Πλάνητες». Η χορογράφος, που παρουσιάζεται για τρίτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την ομάδα της Αερίτες, εντρυφά και σε αυτή τη δουλειά της στον αστικό λαβύρινθο, δημιουργώντας ένα κοινωνικό σχόλιο γύρω από τους Πλάνητες, τους πολίτες του κόσμου, τους ταξιδιώτες, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους «ξένους», τους Άλλους, εμβαθύνοντας στις έννοιες της περιπλάνησης, της αναζήτησης ενός καλύτερου αύριο, της πρόσμιξης, της ανταλλαγής, της ενσωμάτωσης, της ένταξης.
Event
Era poVera
(Παράσταση, 2012) Απέργη, Πατρίσια
Η ταλαντούχα χορογράφος Πατρίσια Απέργη και η δυναμική ομάδα της Αερίτες παρουσιάζουν ένα έργο πόλης που εμπνέεται από το σύγχρονο αστικό τοπίο αναζητώντας νέους τρόπους επιβίωσης μέσα σε αυτό. Στο "Era poVera" ο σύγχρονος χορός συναντά διάφορα είδη χορού και σωματικής έκφρασης, εμπνευσμένα από ποικίλες κοινωνικές ομάδες. Μπορεί μια συμμορία να χορέψει απέναντι στο κατεστημένο; Μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι σε μια πόλη που μας εμποδίζει να κυκλοφορήσουμε; Χορεύονται οι ψευδαισθήσεις; Για τους Αερίτες η τέχνη του δρόμου δεν αποτελεί σήμερα εναλλακτική καλλιτεχνική άποψη αλλά πολιτική παρέμβαση, κοινωνική επιλογή, σχεδίασμα για μια διαφορετική συγκατοίκηση.
Event
d.όπα! dopamines of post Athenians
(Παράσταση, 2011) Απέργη, Πατρίσια
Η ομάδα χορού Αερίτες ανεβάζει μια παράσταση με θέμα την «εθνoχορευτική» μας ταυτότητα.
Καθώς ως ομάδα ασχολούμαστε με τον σύγχρονο χορό, θέλουμε να ανατρέξουμε στη χορευτική μας παράδοση, ώστε να εμπλουτίσουμε το κινητικό μας λεξιλόγιο και να ερευνήσουμε γιατί μπορεί π.χ. το street dance, να θυμίζει τον πεντοζάλη και τι σημαίνει αυτό για μας.
Υπακούει άραγε η κινητική μας γλώσσα σε ένα γενετικό κώδικα που είναι επηρεασμένος από την ιστορία μας; Υπάρχει χορικό DNA; Kαι αν ναι πού και πώς εκφράζεται;
Εξάλλου, η παράσταση έχει στόχο να ανιχνεύσει τι απομένει από το παρελθόν, τι αναμειγνύεται με τη σημερινή πραγματικότητα, πώς δημιουργείται η σύνθετη ταυτότητα του Έλληνα – Ευρωπαίου, πώς διαγράφεται η καθημερινή μας ζωή, πώς αυτά λειτουργούν ως ζωντανοί φορείς μνήμης και τελικά χορεύονται όλα αυτά?