Person: Αντωνίου, Κλέων
Loading...
Email Address
Birth Date
Research Projects
Corporate body
Job title/Role
Μουσική (ηλεκτρική κιθάρα)
Last Name
Αντωνίου
First Name
Κλέων
Name
Events as Creator
Events as Performer
Event
Μυστικός δείπνος
(Παράσταση, 2005) Δραμισιώτη, Μπέτυ; Lame, Eddie; Μαλκότσης, Ερμής; Μπάκα, Κική; Bentancor, Camilo; Σιάμου, Σταυρούλα; Σουγιουλτζή, Χριστίνα; Σωτηρίου, Δημήτρης
Ο "Μυστικός Δείπνος", σε χορογραφία των Sinequanon και μουσική του εξαίρετου Θανάση Παπακωνσταντίνου, είναι ο τόπος συνάντησης οκτώ χορευτών και πέντε μουσικών. Ενα δείπνο, στη διάρκεια του οποίου οι "συνδαιτυμόνες" καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με κρυφές σκέψεις και επιθυμίες τους και να αποκαλύψουν κομμάτια της ύπαρξής τους, που συνήθως αρνούνται να αντικρίσουν.
Events as Contributor
Event
Μάστερ και Μαργαρίτα
(Παράσταση, 2019) Σουγιουλτζή, Χριστίνα; Bentancor, Camilo; Μαλκότσης, Ερμής
Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία όπου ο ίδιος ο Διάβολος, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, κάνει την εμφάνισή του για να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο, το εφικτό με το αδύνατο και εν τέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα. Μια οικοδομική σκαλωσιά, με ανθρώπους γαντζωμένους στον όγκο της, αποδομείται. Μια παράσταση αφιερωμένη στο κίνημα των κονστρουκτιβιστών, που αρνήθηκε τόσο πεισματικά τον ρομαντισμό και τελικά τον αποθέωσε εκ νέου.
Αποσπάσματα από το Ρεαλιστικό Μανιφέστο των κονστρουκτιβιστών:
«Μέσα στον ανεμοστρόβιλο των εργάσιμων ημερών μας, πέρα από τις στάχτες και τα ερείπια του παρελθόντος και τα κάγκελα του μέλλοντος μπροστά σας, διακηρύσσουμε ότι η πιο μεγάλη ομορφιά είναι η πραγματική ύπαρξη.
Η ζωή δε γνωρίζει ούτε καλό, ούτε κακό, ούτε τη δικαιοσύνη ως μέτρο ηθικότητας. Η ανάγκη είναι η μεγαλύτερη και η πιο σωστή από όλες τις ηθικότητες.
Η ζωή δε γνωρίζει ορθολογιστικές αφηρημένες αλήθειες ως μέτρο γνώσης: το γεγονός είναι η μεγαλύτερη και η πιο σίγουρη από όλες τις αλήθειες.
Χώρος και χρόνος ξαναγεννήθηκαν σήμερα για εμάς.»
(Μόσχα, τρία χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση)