2. Εκδηλώσεις
Permanent URI for this collection
Browse by
Browsing 2. Εκδηλώσεις by browse.metadata.festival "22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας"
Now showing 1 - 20 of 23
Results Per Page
Sort Options
- Event10,000 litres(Παράσταση, 2016) Κολύρα, ΕυαγγελίαΚατά μέσο όρο περίπου 10.000 λίτρα αέρα κυκλοφορούν στο σώμα μας κάθε μέρα. Στην παράσταση 10,000 litres, τρεις άνθρωποι εστιάζουν στην κίνηση της πιο βασικής λειτουργίας του σώματος και τη χρησιμοποιούν για να προσδιορίσουν την προσωπικότητά τους και να δημιουργήσουν σχέσεις θίγοντας ζητήματα ύπαρξης, εξουσίας και ελευθερίας. Εκθέτοντας τη λειτουργικότητα του σώματος με ταλέντο έξυπνο χιούμορ, μέσα από μια συλλογή παράδοξων δράσεων, η Ευαγγελία Κολύρα δημιουργεί ασυνήθιστα, ιδιόρρυθμα και αξιόλογα έργα προσφέροντας έντονες εμπειρίες.
- EventAll This Can Happen(Παράλληλες δράσεις, 2016) Davies, Siobhan; Hinton, DavidΗ ταινία All This Can Happen είναι το αποτέλεσμα της πρώτης συνεργασίας ανάμεσα στην εμβληματική φυσιογνωμία του βρετανικού σύγχρονου χορού, της χορογράφου Siobhan Davies και στον βραβευμένο σκηνοθέτη ταινιών David Hinton. Βασισμένο στη νουβέλα του Ρόμπερτ Βάλζερ, Ο περίπατος (1917), που περιγράφει τις σκέψεις ενός συγγραφέα ενώ κάνει τον περίπατό του, το φιλμ αποτελεί ένα στοχασμό για την καθημερινότητα, και συμπυκνώνει τις κοινές καλλιτεχνικές αναζητήσεις των δύο δημιουργών. Βασισμένο κυρίως σε φωτογραφίες από το αρχείο του British Film Institute, το All this Can Happen είναι μια χορογραφία εικόνων με στόχο να αναδειχθούν πτυχές της καθημερινότητας που συχνά μένουν αθέατες. Το έργο έχει προβληθεί σε περισσότερες από 21 χώρες.
- EventBeheld and Notturnino(Παράσταση, 2016) Whitley, Alexander; Hauert, ThomasΤο Beheld δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2015 για την ομάδα χορευτών με και χωρίς αναπηρία Candoco Dance Company. Το έργο προέκυψε μέσα από μια διαδικασία «εξερεύνησης» των χορογραφικών ιδεών, και του μετασχηματισμού τους σε υλικά στοιχεία, ως μέρος του σκηνικού αλλά και ως συνέχεια του σώματος, στην αναζήτηση νέων τρόπων θέασης της κίνησης. Οι επτά χορευτές παλεύουν με μεγάλα κομμάτια υφάσματος, που αρχικά μοιάζει να ντύνουν το σώμα τους (για τις ανάγκες του έργου χρησιμοποιήθηκαν 100 μέτρα λίκρα), καλύπτουν, αποκαλύπτουν, περιορίζουν και διευρύνουν την κίνηση και το χώρο. Μέσα από το συγχρονισμό των κινήσεων ολοκληρώνεται σταδιακά μια διαδικασία διαμόρφωσης και αναδιαμόρφωσης του επι σκηνής θεάματος, που μας προκαλεί να επανεξετάσουμε το πώς και το τι τελικά βλέπουμε. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 στο Laban Theatre του Λονδίνου. O βραβευμένος Ελβετός χορογράφος Thomas Hauert δημιούργησε για την ομάδα Candoco το Notturnino (2014), παιχνιδιάρικο αλλά και οδυνηρό έργο Notturnino, εμπνευσμένο από το ντοκιμαντέρ Tosca’s Kiss, μια συγκινητική φιλμογράφηση της ζωής συνταξιούχων τραγουδιστών όπερας σ’ έναν οίκο ευγηρίας, το οποίο και ίδρυσε ο Τζουζέπε Βέρντι, στο Μιλάνο.
- EventCello in my life : ρεσιτάλ τσέλου και χορευτικοί αυτοσχεδιασμοί(Παράλληλες δράσεις, 2016) Rahmatulla, IndiraΗ βραβευμένη τσελίστα Ιντίρα Ραματούλα (Indira Rahmatulla), μουσικός από την Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, με πολλά σόλο κοντσέρτα και συμμετοχές ανά τον κόσμο, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ για τσέλο με έργα J.S. Bach, György Ligeti, Henri Dutilleux και Ahmed Adnan Saygun. Η ποικιλία και το διαφορετικό ύφος των μουσικών έργων αναδεικνύει το εύρος της μουσικής ευαισθησίας και της δεξιοτεχνίας της τσελίστριας, σ' έναν διάλογο με το χορό: Ειδικά τη Σουίτα του Μπαχ για σόλο τσέλο, με τους 5 δημοφιλείς χορούς που την αποτελούν, θα τη συνοδέψουν με αυτοσχεδιασμούς επαγγελματίες χορεύτριες, απόφοιτοι της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας. Η Σταυρούλα Γκόνου, η Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη, η Νάγια Γραμματικοπούλου και η Βάσια Αναγνωστοπούλου προσφέρουν με χαρά την τέχνη τους στο 22ο Φεστιβάλ, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη της επί χρόνια καθηγήτριας της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας και συνεργάτιδας του Φεστιβάλ, Λίλλυς Τριαντάρη.
- EventDancing NOW(Σεμινάριο, 2016) Catterson, PatΣτόχος του σεμιναρίου αυτού είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν και να βιώσουν τη διαδικασία δημιουργίας που χρησιμοποιεί η νεοϋορκέζα χορογράφος Πατ Κάττερσον (Pat Catterson) στις πρόσφατες δουλειές της, μέρος των οποίων είναι το 108ο έργο της με τίτλο NOW. Σε αυτή την εγκατάσταση/παράσταση/δρώμενο οι οκτώ νεοϋορκέζοι χορευτές της ερμήνευσαν τη χορογραφία μαζί με εννέα χορευτές άλλων χωρών, σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype. Την παράσταση παρακολούθησαν θεατές στη Νέα Υόρκη μέσα από τρία διαφορετικά sites, καθώς και θεατές σε άλλες 29 χώρες, με τη βοήθεια του live streaming. Πριν από την έναρξη του σεμιναρίου, θα σταλούν στους συμμετέχοντες κινησιολογικές φράσεις μέσω Vimeo, τις οποίες πρέπει να μάθουν, με συγκεκριμένες οδηγίες από τη χορογράφο. Η Πατ Κάττερσον ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον τρόπο που κάθε χορευτής αντιλαμβάνεται την κίνηση, πώς τη βιώνει σωματικά και τι σημαίνει γι’ αυτόν. Στη συνέχεια η Κάττερσον θα παρακολουθήσει και θα δώσει μορφή στις ερμηνείες των συμμετεχόντων, δημιουργώντας σόλο και ντουέτα. Με τη βοήθεια της Σάνιας Στριμπάκου –χορεύτρια με καταγωγή από την Καλαμάτα, που συμμετείχε στο έργο NOW–, θα διδάξει συγκεκριμένο αλλά και αυτοσχεδιαστικό υλικό που αποτελούσε μέρος του έργου. Κάθε συνάντηση αρχίζει με ένα ζέσταμα βασισμένο στην τεχνική Κάννιγχαμ και ακολουθεί η δημιουργική δουλειά του ρεπερτορίου. Επιπλέον, σε δύο απογευματινά σεμινάρια η Κάττερσον θα συζητήσει για τις τεχνικές, τις ιδέες και τις συνθήκες που γέννησαν αυτή τη διαδικασία δημιουργίας και το συγκεκριμένο έργο.
- EventDrops of Breath : προβολή της ταινίας της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού στον κόσμο, συζήτηση με το κοινό(Παράλληλες δράσεις, 2016) Παπαδαμάκη, Αποστολία; Bulbulyan, SophieΜια πολυσυλλεκτική ομάδα υποβρύχιων χορευτών, μεταξύ αυτών και χορευτές με αναπηρία, μάς μεταφέρουν σε έναν υδάτινο κόσμο, όπου η μαγική αίσθηση της απουσίας της βαρύτητας και της απόλυτης ελευθερίας κινήσεων αναδεικνύουν την ισότητα μέσα από την ετερότητα, την κατανόηση του ίσου δικαιώματος στην αναπνοή, ως το ύψιστο μέσο διατήρησης και εξέλιξης της ζωής. Το Drops of Breath με στόχο του να μεταφέρει ισχυρά ανθρωπιστικά, κοινωνικά και περιβαντολλογικά μηνύματα, επέλεξε τον τολμηρό, αλλά μαγικό δρόμο μιας υποβρύχιας θαλασσινής παράστασης, ως μείζονα συμβολική κίνηση ενός μικρόκοσμου που προσομοιάζει με την αιώνια μήτρα, το περιβάλλον που αποτελεί την απόλυτη κοινή εμπειρία όλων των ανθρώπων του πλανήτη. Με την ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει το πρότζεκτ, το μήνυμα του Drops of Breath προσδίδει άλλες διαστάσεις στο τι θεωρούμε δεδομένο για τις δυνατότητες του ανθρώπου, για την καλλιτεχνική του έκφραση, αλλά και για τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.
- EventDrops of Peace(Παράσταση, 2016) Bulbulyan, Sophie; Χαράκη, Λία; Παπαδαμάκη, ΑποστολίαΤο Drops of Peace είναι μια παράσταση σε εξωτερικό χώρο, που συνδυάζει χορό και προβολές και απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan, Λία Χαράκη και Αποστολία Παπαδαμάκη (Γαλλία-Κύπρος-Ελλάδα) δημιουργούν το Drops of Peace ως απόηχο του Drops of Breath, της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού. Ένας περίπατος στη φύση, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το δικό τους ταξίδι, παρακολουθώντας τους χορευτές να συνθέτουν μνήμες που έχουν καταγραφεί μέσα τους από την υποβρύχια εμπειρία τους. Η παράσταση αρχίζει ως παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν ερμηνευτές και κοινό, και μέσα από την εμπειρία της πραγματικής αναζήτησης αποκαλύπτονται μικρές χορογραφικές συνθέσεις. Καθώς η επαφή με τη φύση και το περιβάλλον βαθαίνει, κοινό και ερμηνευτές μετέχουν από κοινού σε ένα παιχνίδι αισθήσεων, εικόνων και κινήσεων. Το Drops of Peace, μια πολυαισθητηριακή παράσταση, δημιουργείται κάθε φορά ειδικά για τον εξωτερικό χώρο που επιλέγεται.
- EventEuropium(Παράσταση, 2016) Καπετανέα, Λίντα; Fruček, JozefΣτο έργο Europium η ομάδα RootlessRoot – Λίντα Καπετανέα & Γιόζεφ Φρούτσεκ, (Jozef Fruček) θέτει το ερώτημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας και, κατά συνέπεια, της δικής μας συλλογικής ταυτότητας. Με έμμεσες αναφορές στο ιστορικό γεγονός του ναυαγίου της «Μέδουσας» (1816) στις ακτές της Δυτικής Αφρικής, και στα περιστατικά κανιβαλισμού που διαδραματίστηκαν πάνω στην αυτοσχέδια σχεδία του πληρώματος, το μέλλον της Ευρώπης και των αξιών της διαφαίνεται οριακό και αμφίβολο. Σε μια ατμόσφαιρα συσσωρευμένης έντασης, έντονης σωματικότητας, σκηνών διαλόγου με το κοινό και χορογραφικών εικόνων, το Europium στοχάζεται πάνω στο ασταθές και ρευστό μέλλον όλων μας· πάνω στην ιδιαιτερότητα και τη διαφορά, στις αξίες και τις προσπάθειες προάσπισής τους, αλλά και στις συγκρούσεις που αναπόφευκτα πυροδοτούνται.
- EventFirst Position(Παράλληλες δράσεις, 2016) Kargman, BessΤην προετοιμασία έξι νεαρών χορευτών για έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς μπαλέτου στον κόσμο παρακολουθεί το ντοκιμαντέρ First Position της Bess Kargman. Οι έξι ήρωες, τρία αγόρια και τρία κορίτσια από 10 έως 17 χρονών, προέρχονται από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο και διαφορετικά κίνητρα το καθένα. Μέσα από τις προσωπικές τους μαρτυρίες μπροστά στο φακό, που εναλλάσσονται συνεχώς, σκιαγραφούνται τα πορτρέτα έξι ιδιαίτερα ταλαντούχων παιδιών ή εφήβων που έχουν ωριμάσει πρόωρα. Οι ιστορίες ενός υιοθετημένου κοριτσιού από τη Σιέρρα Λεόνε και ενός νεαρού από την Κολομβία ξεχωρίζουν εξαιτίας και της δραματουργικής τους βαρύτητας. Η σκηνοθέτρια επιλέγει έναν χώρο που τον γνωρίζει καλά, όχι τόσο για να φωτίσει τη διαδικασία ανάδειξης νικητών του Youth American Grand Prix της Νέας Υόρκης, όσο για να προβάλει όσα κρύβονται πίσω από τα φώτα και τη λάμψη της σκηνής. Την αφοσίωση και την αγάπη για το χορό, τους στόχους και τις φιλοδοξίες των υποψηφίων αλλά και τις σκληρές συνθήκες προπόνησης, τους τραυματισμούς και τις απογοητεύσεις, τη στέρηση της παιδικής ηλικίας.
- EventLinks σε τρια μέρη(Παράσταση, 2016) Φωνιαδάκης, ΑντώνηςΜε την εντυπωσιακή παραγωγή Links του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που υπογράφει ο σπουδαίος Έλληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης, ανοίγει το φετινό 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος, νέος διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, αφιερώνει τη νέα του χορογραφία στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τον Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, τους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, οι οποίοι, παρά το ότι γεννήθηκαν την ίδια χρονιά −το 1685− σε κοντινές πόλεις, δεν συναντήθηκαν ποτέ όσο ζούσαν. Μέσα από τη σύνθεση των μουσικών τους και τη χορογραφία, ο Φωνιαδάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τοπίο όπου το φανταστικό, υποσυνείδητο και μυστικιστικό στοιχείο εναλλάσσεται και συνομιλεί με τον ωμό ρεαλισμό δημιουργώντας ένα ιδανικό «οικοσύστημα» συνάντησης των δύο μουσουργών. Η παράσταση αποτελείται από τρία μέρη, το Selon Désir το οποίο ο Φωνιαδάκης πρωτοπαρουσίασε στο Μπαλέτο της Γενεύης, και τα Air και Links τα οποία χορογράφησε ειδικά για το μπαλέτο της ΕΛΣ. Στην υψηλής αισθητικής παραγωγή συμβάλλουν η λιτή σκηνική εγκατάσταση που συνυπογράφει ο Φωνιαδάκης με τον Σάκη Μπιρμπίλη, ο οποίος επιμελήθηκε και τους φωτισμούς, τα κοστούμια του Τάσου Σοφρονίου και το ηχητικό περιβάλλον που δημιούργησε ο Ζυλιέν Ταρρίντ.
- EventMe on Top(Παράσταση, 2016) Λαμπίρη, ΆρτεμιςΠέντε άνθρωποι, πέντε σημεία στο χώρο ή πέντε σημεία στο χρόνο μιας ζωής. Μια παράσταση που μάλλον δείχνει παρά σχολιάζει πως όλοι μας ασκούμε εξουσία. Μια μάνα, ένας σύντροφος, ένας φίλος, ένα αφεντικό κι ένα παιδί. Μια κινητική αφήγηση στιγμών της ζωής των πέντε ανθρώπων, που βαδίζουν όλοι τους στα ίδια μονοπάτια. Ο καθένας θα διαλέξει τη θέση του, την κατεύθυνσή του και τη στιγμή που θα βρεθεί να εξουσιάζει εκούσια ή ακούσια, άμεσα ή έμμεσα τους άλλους. Στο τέλος; Όλοι είμαστε φτιαγμένοι απ' το ίδιο υλικό.
- EventOpus(Παράσταση, 2016) Παπαδόπουλος, ΧρήστοςMια παράσταση βασισμένη στην κλασική μουσική. Ο όρος κλασικός προέρχεται από τη λατινική λέξη classicus και την ελληνική κλασικός. Περιγράφει τη συμμόρφωση του ύφους και της σύνθεσης στα πρότυπα της ελληνικής και λατινικής αρχαιότητας. Η έννοια λοιπόν της κλασικής μουσικής παραπέμπει σε μια “ανώτερη” μορφή μουσικής σύνθεσης (opus) με αυστηρή δομή και πολυμορφία.
- EventScreendance : Ομιλία του David Hinton - Συζήτηση(Παράλληλες δράσεις, 2016) Hinton, DavidΟ βραβευμένος βρετανός σκηνοθέτης μιλάει για τη συνεργασία του με την ιστορική μορφή του σύγχρονου βρετανικού χορού, Siobhan Davies. Μια αφορμή γνωριμίας και συνομιλίας με τον καλλιτέχνη που κινείται στο όριο συνάντησης του χορού, της κίνησης, του φιλμ και της εικόνας.
- EventThe Running Tongue : Eγκατάσταση/ταινία των Siobhan Davies & David Hinton(Παράλληλες δράσεις, 2016) Davies, Siobhan; Hinton, DavidΗ εγκατάσταση/ταινία The Running Tongue είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας της αγγλίδας χορογράφου Σιβόν Ντέιβις (Siobhan Davies), του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χίντον (David Hinton), καλλιτεχνών ήχου, κινουμένων σχεδίων και 22 καλλιτεχνών του χορού. Ο θεατής παρακολουθεί όρθιος, και για όση ώρα επιθυμεί, την εικόνα μιας αθλήτριας, σε φυσικό μέγεθος, που τρέχει, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της εικόνας παρεμβάλλονται σκέψεις και εικόνες που χτίζουν πολλές και διαφορετικές ιστορίες, δίνοντας την αίσθηση ότι η γυναικεία φιγούρα ταξιδεύει ανά το χρόνο και το χώρο. Το έργο προβάλλεται αδιάλειπτα, διατηρώντας μία σταθερή βάση αλλά παράλληλα αλλάζει συνεχώς, δημιουργώντας κάθε φορά μια νέα ιστορία, ένα νέο νόημα.
- EventTransitions(Παράλληλες δράσεις, 2016) Demeglio, M. Eugenia; Πολυμενέας - Λιοντήρης, ΘάνοςΗ εκδήλωση transitions είναι μία σειρά από παρεμβάσεις - performances που διαδραματίζονται μέσα στα λεωφορεία της τοπικής γραμμής 1. Οι περφόρμερ, διάσπαρτοι ανάμεσα στους επιβάτες του αστικού λεωφορείου, θα μεταμορφώσουν το καθημερινό σκηνικό σε μια σειρά από ευχάριστα πρωτόγνωρες εμπειρίες. Οι επιβάτες καλούνται να βιώσουν αυτές τις εμπειρίες σαν αναπάντεχες εκπλήξεις μεταξύ πραγματικού και φαντασιακού, ένα καλειδοσκόπιο ονειρικών φυγών από την καθημερινή ρουτίνα. Κατά τη διάρκεια των transitions, μια "συνηθισμένη" διαδρομή με το λεωφορείο μπορεί να μεταμορφωθεί σε συναυλία τζαζ ή σε παράσταση χορού...
- EventΓκαλά όπερας(Παράλληλες δράσεις, 2016) Πλατανιάς, Δημήτρης; Χριστόπουλος, Γιάννης; Λογιάδης, Μίλτος
- EventΔιάλεξη με την Pat Catterson(Διάλεξη, 2016) Catterson, PatΗ χορογράφος Πατ Κάττερσον συζητάει για τη φιλοσοφία της χορευτικής διαδικασίας στη βάση της οποίας δουλεύει από το 2008, και για το πρόσφατο έργο της NOW.
- EventΕργαστήρι με τους Candoco Dance Company(Εργαστήρι, 2016) Armishaw, Megan; Strandby, Toke BroniΔίωρο εργαστήρι χορού με την περίφημη ομάδα Candoco Dance Company που αποτελείται από χορευτές με ή χωρίς αναπηρία. Μέσα από τις τεχνικές του σύγχρονου χορού και με στοιχεία από τα έργα Beheld (του Alexander Whitely) και Notturnino (του Thomas Hauert), τα μέλη της ομάδας οδηγούν τους συμμετέχοντες να εκφραστούν δημιουργικά.
- EventΜυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας : η Barbara Kane χορογραφεί και το Μουσείο μας ξεναγεί στην έκθεση(Παράλληλες δράσεις, 2016) Kane, BarbaraΧορός και μουσική συνδέονται άρρηκτα με την ανθρώπινη ύπαρξη και την ανάγκη έκφρασης. Κίνηση, ρυθμός, τελετουργικός βηματισμός, όρχηση, κάθαρση είναι μόνο μερικές όψεις του πολύπτυχου της χορευτικής τέχνης. Στην έκθεση αυτή ο χορός αξιοποιείται ως εννοιολογικό όχημα για την προσέγγιση των αρχαίων αντικειμένων, εννοιών, συμβόλων και γραπτών μαρτυριών που προέχονται από τη Μεσσηνία και συνδέονται με τη μουσική και το χορό. Τα αρχαία αντικείμενα παρουσιάζονται σε διαλεκτική σχέση με τη σύγχρονη χορευτική δημιουργία, όπως αυτή παράγεται και εκφράζεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
- EventΟι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι, η μουσική του Γκλουκ και ο Χορός της Ισιδώρας Ντάνκαν(Σεμινάριο, 2016) Kane, BarbaraΤο σεμινάριο αρχίζει με μια σύντομη ομιλία για την πρωτοπόρο του σύγχρονου χορού Ισιδώρα Ντάνκαν και την κληρονομιά της στη σύγχρονη εποχή. Ο κύριος άξονας των μαθημάτων είναι η τεχνική που δημιούργησε η Ντάνκαν, με στόχο να εκτιμηθούν και να γίνουν πιο κατανοητές οι χορογραφίες όπως θα εξελίσσονται στο δεύτερο μέρος κάθε μαθήματος. Ο Χορός της Ισιδώρας Ντάνκαν θα συνδεθεί με τους αρχαίους ελληνικούς μύθους του Ορφέα και της Ιφιγένειας, που έχουν τις ρίζες τους στις Μυκήνες και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τα χαρακτηριστικά του ύφους της Ντάνκαν που βασίζεται στη ροή της κίνησης της φύσης και την ιστορία του παρελθόντος, κυρίως της αρχαίας Ελλάδας. Μέσα από την εκμάθηση ομαδικών χορών από το ρεπερτόριο της Ισιδώρας Ντάνκαν, σε μουσική, μεταξύ άλλων, και του Γκλουκ –συνθέσεις του οποίου ενέπνευσαν αρκετές από τις χορογραφίες της–, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή και θα βιώσουν τη συνεχή, ολοζώντανη και ρευστή κίνηση που χρησιμοποιούσε η Ντάνκαν ακόμη και στις τεχνικές ασκήσεις –μια κίνηση που χαρακτηρίζεται τόσο από ελαφράδα όσο και από την ένταση και την αίσθηση του βάρους της.